Bergslags Tonic
Bergslagens Tonic
Koncentrat:
675 ml vatten
28 g Kinabark
62 g Citronsyra
4 st Kardemummakapslar hela gröna
4 st Kryddpepparkorn
15 g Pomerans hackad
15 st Kryddnejlikor
0,5 dl Lavendelblommor
1. Blanda alla kryddor och tillsätt vattnet. Använd gärna en burk med bra lock. Ställ i kylen i 72 timmar, ta ut och skaka burken minst 1 gång per dag.
Sockerlag
600 g Socker
355 ml vatten
2. Blanda i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Låt svalna.
3. Sila bort alla kryddor genom en silduk, om du vill a de extra klart så sila även genom ett kaffefilter. Blanda de silade koncentratet med sockerlagen, rör om ordentligt.
4. Slå upp på flaskor och förvara svalt.
Nu har du en egen "Tonic Syrup" som du blandar med ca 2 delar kolsyrat vatten för att få din egen Tonic till den perfekta Gin & Tonicen.