Butiken

Julig Glaze till tjocka revben

GLAZE TILL JULENS TJOCKA REVBEN

2 dl Katrinplommonjuice
1 dl Soja
2 dl Honung flytande
½ dl Ketchup
2 msk Rödvinsvinäger 
1 msk Senapspulver gult
½ msk Ingefära malen
1 Apelsin, både saft och rivet skal
1 Lime, både saft och rivet skal
1 tsk Fänkål malen
4 st Stjärnanis
2 tsk Koriander malen   
1 krm muskot malen
1 tsk Svartpeppar grovmalen

* Blanda ihop alla ingredienser och koka upp på svag värme.

* Reducera till hälften.

* Skär de förkokta revbenen i portionsbitar och pensla med glaze runt om på alla sidor.         

* Värm ugnen till 200 grader och grilla revbenen 20 - 30 min till de har fått färg och glazen har blivit lite krispig.