Hälsobröd med Gojibär
HÄLSOBRÖD MED GOJIBÄR
1 limpa
1 dl Dinkelflingor
5 dl Grahamsmjöl
2 dl Vetemjöl
½ dl Linfrö
½ dl Solroskärnor
2 tsk Bikarbonat
½ tsk Krydpeppar malen
½ tsk Kummin malen
1½ tsk Salt
½ dl Russin
1 dl Gojibär
7 dl Filmjölk
3 msk Brännvin
½ dl Sirap
1 dl Solroskärnor (att bröa formen med)
* Smörj en avlång limpform och bröa med solroskärnor.
* Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
* Tillsätt russin, gojibär, brännvin, filmjölk och sirap.
* Rör om ordentligt och häll smeten i formen.
* Grädda brödet i ca 1 timme i 200 grader. Känn efter med en sticka om det är färdigt. Grädda längre om det känns för blött.
* Njut brödet med smör och vällagrad ost.