Mustig Salsa
MUSTIG SALSA
ca 5 dl
2 st Auberginer (ca 500 g)
1 liten Gul lök
5 st Tomater
½ tsk Ingefära malen
1 tsk Vitlök hack
1 krm Spiskummin hel
1 msk Koriander malen
½ tsk Gurkmeja
½ tsk Garam Masala
½ tsk Chilipulver
2 krm Svartpeppar grovmalen
1 tsk Tomatpuré
1 tsk Salt
½ dl Gröna Ärtor (tinade)
5 msk Fruktchutney
* Dela auberginerna längs med och pensla med olja. Rosta dem i ugnen ca 20 minuter på 250 grader. Hacka lök och tomat under tiden.
* Låt svalna och skrapa ur dem. Lägg röran i en skål och hacka till mindre bitar försiktigt.
* Hetta upp oljan och tillsätt spiskummin (kan stänka, var bredd med lock). Tillsätt löl, vitlök och låt bli mjukt. Tillsätt tomat och tomatpuré.
* Blanda i alla resterande kryddor och tillsätt augerinehacket. Låt puttra i 10 minuter.
* Tillsätt ärtor och låt puttra ytterligare 8 minuter.
* Blanda till sist i chutney efter smak och låt svalna.
Blir det något över, kan du förvara det i kylen ett par dagar.