Butiken

ORIENTALISK SKINKA

ORIENTALISK SKINKA

ca 8 port

1 st skinkstek ca 1½ kg
salt
svartpeppar

Marinad:
3 msk honung
½ tsk Colmans senapspulver
½ tsk malen ingefära
3 msk soja
Saften från en liten burk mandariner

* Värm ugnen till 175°. Skär svålen i rutor så att den inte "krymper". Krydda med salt och peppar.

* Lägg steken på galler över en långpanna klädd med folie. Stick in en köttermometer.

* Gör i ordning marinaden och pensla steken innan den sätts in i nedre halvan av ugnen.

* För att steken ska få riktigt god smak och fin yta behöver du pensla flera gånger under stektiden.

* Steken är klar vid 80-82°, det tar ca 1 1/2 timme.

* Servera med ris och en god sås (använd gärna skyn efter stekningen). Även god som protein i en god ramen!