Johannes Dahlskog

Rökig kyckling i tomatsås

Recept - RÖKIG KYCKLING I TOMATSÅS

4 port

1 hel Kyckling
1 burk Tomater krossade
2 msk Olja
2 tsk Röksalt
1 krm Svartpeppar malen
½ dl Olja
1 Gul Lök, skalad och skivad
1 msk Vitlök hackad
1 st Chili thai hel kapsel (kan uteslutas)
1 msk Grönsaksbuljong
1 dl Vatten

* Stycka kycklingen i 8 - 10 delar.

* Hetta upp 2 msk olja i en gryta och bryn kycklingdelarna runt om på stark värme. Salta med röksalt och peppra. Lägg kycklingbitarna åt sidan.

* Hetta upp ½ dl olja i grytan. Fräs löken med chilin i några minuter. Tillsätt tomatkross, vitlök, buljong och vatten. Rör om och låt koka upp någon minut.

* Lägg i kycklingdelarna. Lägg på ett lock och koka på medelstark värme 25 - 30 minuter.

* Smaka av och tillsätt ev mer röksalt och peppar.

* Servera med ris och grönsaker.