Tomatchutney
TOMATCHUTNEY
Till grillat eller blanda 50/50 med Crème fraiche till kall sås.
Ca 2 dl
3 msk Matolja
1/4 tsk Senapsfrö
1/4 tsk Kumminfrö
1/4 tsk Fänkålsfrö
1 msk Vitlök finhackad
1 tsk Ingefära mald
1 dl Tomatjuice
6 stora Tomater, skurna i fjärdedelar
saft från 2 citroner
3/4 dl Socker
1/2 tsk Chilipulver
1½ tsk Salt
* Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Lägg i senaps-, kummin- och fänkålsfrön
och fräs i 2 minuter. (Kan stänka, var beredd med lock)
* Tillsätt vitlök, ingefära, tomatjuice, tomater och citronsaft. Koka på svag värme i
15 minuter.
* Tillsätt socker, chilipulver och salt. Koka ytterligare 10 minuter. Låt svalna.
Om det blir något över efter grillpartyt, så håller sig chutneyn i kylskåp upp till en vecka.